Efter operationen

I fredags åkte vi till veterinären igen för ett återbesök för att se så allt gick åt rätt håll efter operationen. Under torsdagskvällen var Smilla väldigt ledsen och groggy, ville inte äta sin middag och knappt något godis heller. Under natten hade hon svårt att sova och blev väldigt flåsig emellanåt. Jag fick ta av tratten och gosa lite med henne ett par gånger innan hon fick ro nog att sova. Men på torsdagsmorgonen var hon vrålhungrig och mycket piggare, gjorde ifrån sig ordenligt på morgonpromenaden och när vi kom till veterinären så såg allt bra ut. Vi bokade in ett besök för stygntagning den 8 juni så nu hoppas jag att allt fortsätter åt rätt håll tills dess. 
 
Eftersom kastrerade tikar tenderar att gå upp i vikt så tyckte veterinären att jag skulle halvera hennes portioner. Smilla får redan mindre än rekommenderad giva då hon alltid haft väldigt lätt att lägga på sig. Så nu har jag köpt hem broccolimix som innehåller broccoli, blomkål och morötter som hon får vid varje måltid och kommer fortsätta få för att slippa känna sig vrålhungrig. Jag kommer även fortsätta med Four Friends Weight Control istället för Senior som jag tänkt börja med när det är dags att beställa en ny säck.
 
Det är skönt att hon fixar detta så bra, det är ju alltid en risk att söva en hund, framförallt en äldre. Men hon tar det hela med ro och än så länge låter hon stygnen vara. Hon får ha tratten på nätterna och om jag inte har henne under uppsikt, typ i bilen eller om jag duschar osv. Och gissa om jag är glad att jag beställde den där bilrampen till Arach. Han hann aldrig använda den men den är helt suverän nu när jag inte kan lyfta henne pga stygnen.