Aztras första utflykt

Snart är det två veckor sen Aztra flyttade in. Jag blir mer och mer förtjust för varje dag som går. Vi lär fortfarande känna varandra och jobbar på att få en fin och stabil relation. Smilla och Aztra trivs fint i varandras sällskap och att Aztra fann sig tillrätta hos oss så snabbt som hon gjort är absolut mycket tack vare Smilla.
 
I söndags åkte vi till Älvkarleby för att först vara med på AHGs picknick vid fiskecampingen. Aztra blir otroligt triggad av andra hundar, främst när dom rör på sig så det kändes lika bra att tidigt introducera henne till situationer och tillfällen där många hundar är involverade eftersom det kommer krävas att hon fixar sådant. Precis som väntat så blev det ett himla liv på henne när vi först kom dit och massa hundar och ägare stod och väntade. Hon lugnade sig så fort vi började promenera och skötte sig verkligen jättefint. Hon drar visserligen rätt rejält i kopplet, men det är ett annat problem vi kommer ta itu med. När vi kom fram till platsen där vi skulle ha picknicken fick Smilla och Aztra först bada innan vi slog oss ner på vår filt med lagom avstånd från några andra deltagare. Här trodde jag att det skulle bli livat då Aztra tycker det är dötrist att vara still utomhus, speciellt när det är så mycket som händer runtomkring. Men hon överträffade verkligen mina förväntningar och var hur duktig som helst. 
 
Efter picknicken åkte vi vidare då det var Fallens dag i Älvkarleby. Vi hittade parkering och mötte upp V och A. Fallens dag är ett event som hålls varje år då de släpper ut vatten ur dammarna. Det är marknad, litet tivoli och uppträdanden. Inte jättestort, men perfekt miljöträning och ett trevligt event. Även här skötte sig Aztra jättebra, lite skall blev det när någon hund dök upp hastigt. Under vattensläppet la hon sig ner bredvid Smilla och tog det lugnt.
 
När vi kom hem var vi tre trötta själar, men jag var så nöjd över Aztra och glatt förvånad över hur otroligt fint hon fixade det hela. Hon är en väldigt tuff tjej som är väldigt nyfiken på allt vilket är egenskaper jag verkligen gillar och vill ha i mina hundar.
 
 

Kommentera här: