When you got your own paradise

I helgen var vi i vårt alldeles egna paradis. Vi åkte till vår stuga i Leksand och hade det hur lugnt och skönt som helst. Det är både mitt och Smillas absoluta favoritställe och jag tror nog Aztra tycker det nu också efter hennes första stughelg.
 
 

Perfect match

Jag är så otroligt nöjd med Aztra. Dels för att hon är en oslipad diamant med så otroligt många kvalitéer jag vill ha i en hund. Vi har klickat ordentligt och det är så spännande att lära känna henne och börja forma henne. Men det är inte bara för min egen del jag är så nöjd. Jag är så nöjd över hur väl Smilla och Aztra kommer överens. Jag har haft två hundar förr där vissa beteenden inte varit önskvärda men accepterade för att det ska vara så. Resursförsvar bland annat. Smilla och Arach kunde inte äta varken mat eller ben i närheten av varandra. Smilla stal Arachs grejer och det var hela tiden en viss spänning dem emellan när det var dags för ben eller mat. Det var otroligt sällan dom rök ihop men visst blev det gruff ibland. Jag accepterade resursförsvaret och höll dom åtskiljda. Jag anser fortfarande att resursförsvar är okej gentemot andra hundar, till en viss gräns. Men nu när jag ser hur två hundar som verkligen trivs ihop samexistrerar blir jag nästan gråtfärdig. Smilla är territoriell och skulle aldrig acceptera att en annan hund stör henne när hon äter (trodde jag). Sen dag ett har Aztra fått röra sig fritt i huset, delat skuffen i bilen, snott mat ur Smillas skål (mitt fel). Sådana saker som tog otroligt lång tid innan Arach fick/aldrig fick göra. Nu är det inte tillåtet att sno varandras saker men faktumet att dom fungerar så förbannat bra ihop är en chock för mig. Det är så här en flockdynamik så vara. Jag sätter gränser och det innebär bland annat att man får ha sina saker ifred oavsett, men att se att Smilla inte känner något behov av att vakta sina ätbara saker gör mig så nöjd. Vem vet, det kanske ändras i framtiden, men efter bara 4 veckor ser det ut som det gör nu och jag är så nöjd! Nöjd över Aztra, Smilla och den fina dynamik vi lever i.
 
 

Fantatiskt bra debut!

I lördags debuterade vi i ringen tillsammans för första gången. Aztra skötte sig över förväntan och trots att jag var otroligt nervös så gick det bra. Aztra fick jättefin kritik och blev BIR med HP. I gruppfinalen åkte vi ut vilket var väntat då Aztra var helt slut och drog verkligen benen efter sig. Men Camilla och Aba gjorde bra ifrån sig och Aba blev BIG-3! 
 
Vi hade en jättetrevlig dag och det var en riktigt bra premiär i ringen för oss. Jag har fått blodad tand och har tre utställningar inplanerade än så länge, en i Augusti och två i September. Nu ska vi träna mycket på uthållighet och att hon verkligen kan vila mellan varven, det blir långa dagar på utställningar och framtida tävlingar så det är viktigt att hon kan slappna av och spara på energin. Aztra är en väldigt energisk hund men hon slösar gärna energi och har svårt att koppla av fullt ut när man inte är hemma. Men hon är fortfarande ung och är inte heller van vid den regelbundna träning och utflykter vi sysslar med. Vi har fokuserat mycket på ringträning de senaste veckorna så nu lägger vi det på hyllan i ett par veckor och kör på med lydnadsträning för att vara redo för kurs i höst.